Rødalger er de værste

29.03.2019

Vi ser oftest alger som en grøn skygge, men der findes også alger der er gule, sorte og røde. Især rødalgerne er på fremmarch, og de er svære at bide skeer med.

Rødalger er begroninger på overfladen, som hæmmer udseendet og får de lov kan de udvikle sig til arter der nedbryder facaden.

Tørstofindholdet i rødalger er ca. 40 % større end tørstofindholdet i grønne alger. Især i sommerperioden, efter en tør periode, er koncentrationen af tørstof meget højt. Her har algebekæmpelsesmidler svært ved at trænge ind i skelettet på algerne og gøre sin virkning. samtidig er skelettet forholdsvis hårdt, så højtrykrensning skal være meget kraftig for at have effekt. Og en sådan afrensning vil være alt for hårdt for underlaget.

Perioden fra januar til maj er den bedste til bekæmpelse af rødalger, hvis underlaget ikke er tilfrosset. Her kan algebekæmpelsesmidlet få effekt, og der er i øvrigt ikke ligegyldigt hvilket algebekæmpelsesmiddel der anvendes. Eksempelvis indeholder SYLAN® R Algefri et stof der, efter algen er visnet, for resterne til at formulde. Så kan den efterfølgende afrensning foregå meget mere nænsomt.

Og bagefter til SYLAN® imprægnering sørge for, at nye alger får vanskeligere betingelser og at alger er lettere at fjerne hvis de kommer igen.  

Tilbage

keyboard_arrow_up